PIKO BREEDING

Piko Breeding is de veredelingstak van Phalaenopsiskwekerij Piko Plant, bekend van de exclusieve en chique Bohemian Orchids®. Op onze moderne kwekerij in Nootdorp kweken we al meer dan dertig jaar met veel liefde en toewijding de mooiste orchideeën voor het hoge segment. Onze liefde voor deze prachtige plant en ons streven naar perfectie leidde tot de oprichting van Piko Breeding. Inmiddels worden de rassen van onze veredelingstak al in vele landen gewaardeerd om hun buitengewone kwaliteit en bijzondere eigenschappen: extra grote bloemmaat in combinatie met korte taklengte en extravagante kleuren, al dan niet met een “big lip”.

GESCHIEDENIS

Piko Plant is een echt familiebedrijf en bestaat al meer dan 50 jaar aan de Dwarskade in Nootdorp. Het begon in 1957 toen Piet de Koning (PiKo) een glastuinbedrijf startte met komkommers en tomaten. Begin jaren ’70 schakelde de familie Koning over naar de snijbloementeelt. In eerste instantie gerbera’s en daarna cymbidiums, een snij-orchidee. Daarmee werd de liefde voor de orchidee aangewakkerd. Begin jaren ’80 werden de eerste pot Phalaenopsis gekweekt. In 1989 nam Arno de Koning het stokje van zijn ouders over. Al snel was het bedrijf toe aan uitbreiding en werd het in 1998 en 2004 in 2 fasen nieuwgebouwd. In 2012 vond de voorlopig laatste verbouwing plaats. Dit was de meest ingrijpende operatie en leverde uiteindelijk een verdubbeling van het teeltoppervlak op. Het bedrijf is nu 44.000 m2 groot, inclusief de tweede teeltlaag van 3.500 m2.

WAT WIJ BELANGRIJK VINDEN

Op onze kwekerij werken we met de modernste technieken en inzichten. Veel processen zijn geautomatiseerd, maar naast het cameraoog beoordeelt het menselijk oog nog steeds iedere plant. Onze ervaren medewerkers weten immers het beste wat goed is voor onze orchideeën en hoe ze de beste exemplaren er tussenuit moeten halen. Daar komt veel kennis en vakmanschap bij kijken. Niet voor niks is dat ook een van onze kernwaarden. Daarnaast behoren onze passie en een flinke dosis verbeeldingskracht eveneens tot onze kernkwaliteiten. Het is onze basis van waaruit wij innoveren en ons ontwikkelen. Tenslotte laten we ons altijd leiden door kwaliteit. Daar staan wij al meer dan dertig jaar voor garant en daar doen wij dus ook geen concessies aan. Door onze uitgebreide testen en strenge selecties blijven alleen de beste en sterkste planten over die goed genoeg zijn om in onze exclusieve collectie te worden opgenomen. Zo laten we consumenten wereldwijd nog langer genieten van onze orchideeën.

VEREDELAAR ÉN KWEKER: EEN GOUDEN COMBINATIE

Onze ervaring als kweker speelt hierin een belangrijke rol. Anders dan gebruikelijk selecteren we onze rassen op praktijkniveau. Dat betekent dat ze tussen de productierassen van de kwekerij staan en daardoor aan vergelijkbare teeltcondities worden blootgesteld. Hiermee krijgen we de sterkste rassen naar boven en zien we snel welke planten een grotere potentie hebben om door onze strenge selectiecriteria te komen.

CERTIFICATEN

Kwaliteit staat bij Piko Plant voorop. Om dit te borgen beschikken wij over de volgende certificaten: MPS GAP, MPS SQ, ETI en Productproof. Deze worden elk jaar opnieuw getoetst en biedt onze klanten de zekerheid dat we voldoen aan de strengste eisen op het gebied kwaliteitszorg, traceerbaarheid, milieu, arbeidsomstandigheden, veiligheid en hygiëne.

Piko Breeding
Dwarskade 7 – 2631 NA Nootdorp – The Netherlands
General +31(0)15-3030090 – Sales +31(0)15-3030030


Copyright ©2021 | BohemianOrchid® en BohemianOrchids® are registered brands of Piko Plant b.v.
Design & realisation primalabel.eu